Allmänna Hyresvillkor


Hyra och hyrestid

Hyrestiden framgår av hyresavtalet eller bokningsbekräftelse. Hyrestagaren kan inte förlänga hyrestiden utan tillstånd från uthyraren. Fordonet levereras fulltankad och ska återlämnas fulltankad om inte utgår en tankavgift med 240: – + bränsle. Olja fylls på och bekostas av uthyraren. Hyrestagaren måste ha giltigt förarbevis eller körkort för fordonet. Om fordonet framförs vårdslöst under hyrestiden har uthyraren rätt att häva uthyrningen med omedelbar verkan.

Användning

Hyresmannen ansvarar för fordonet under hela hyrestiden oavsett om någon annan nyttjar fordonet. Hyresmannen ska vara aktsam.  Om eventuella varningslampor skulle tändas ska fordonet stängas av omg och uthyrare kontaktas.

All Körning sker på egen risk.

Ansvar

Fordonet ska vara låst under tiden det inte används. Låset ska monteras i mattan (Gäller snöskoter) för att undvika skador och för att försvåra eventuell stöld.

Om låset inte tas bort innan körning kan stora skador uppkomma och kostnaden kommer att debiteras hyrestagaren.

Åldersgräns 18år

Självrisker och betalning

Fordonet är fullförsäkrat och anmäld till transportstyrelsen för uthyrning. Hyresmannen ska besiktiga fordonet vid utlämning, eventuella skador, brister ska meddelas till uthyraren innan avfärd.

Självrisk vid stöld eller vagnskada upp till 15 000: – Skadeanmälan ska fyllas i av kund och lämnas till uthyraren.

Självrisk vid stöld med nyckel eller skador vid ej borttaget lås faktiskt kostnad.

Fakturering till företag sker efter överenskommelse och sedvanlig UC kontroll.

Deposition utgår med 500: -vid bokningstillfället per dygn upp till 4000: – Depositionen återbetalas ej om fordonet inte avbokas 10 dagar innan bokad tid.

Fordonet ska hämtas och lämnat på samma ställe om inte annat avtalas med uthyraren.

 

Villkor


Företagets juridiska namn, organisationsnummer och adress.

KMJ Rental AB 556612-3500 Box 582 175 26 JÄRFÄLLA

Kontaktinformation

kenneth@kmjinvest.se,  070-6204777

Reklamations-, retur- och återbetalningsregler.

ca 5 bankdagar

Kortbetalning

Vi erbjuder kortbetalning med Visa, Mastercard och Maestro. Ingen avgift tillkommer för betalning med kort. Kortuppgifterna är krypterade med SSL och hanteras av vår samarbetspartner Ecster som är certifierade enligt PCI-DSS.

Vi använder oss av 3D-secure (Verified by Visa/MasterCard SecureCode) som är ett autentiseringssystem för säkra kortbetalningar från Visa och Mastercard. Om du väljer att identifiera dig med BankID/Mobilt BankID kan du välja att spara ditt kort i Ecster Pay för att underlätta vid framtida köp.

https://www.ecster.se/content/shared/documents/terms/cardpayment/html

Fakturavillkor

Ecster erbjuder privatpersoner att handla mot faktura. En fakturaavgift om 45 kr tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Fakturan skickas i samband med leveransen. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. Kreditgivare är Ecster AB. Ecster är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. Ecster står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister.

Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

https://www.ecster.se/content/shared/documents/terms/invoice/html/45

Kontovillkor delbetalning

Ecster erbjuder privatpersoner att teckna ett kontokreditavtal och delbetalning av köp. I kassan väljer du delbetalning och hur många månader du vill dela upp betalningen på. Du kan när som helst välja att betala köpet i sin helhet.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen skickas hem till dig. Kreditgivare är Ecster AB. Ecster är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. Ecster står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister.

Förutsättning för att ansöka om att delbetala är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

Om du tidigare delbetalat en vara genom Ecster kan du använda dig av samma konto och behöver inte genomgå en ny kreditupplysning. Om kreditgränsen på kontot är för låg för ditt köp ansöker du enkelt om en höjning.

Exempel: Vid ett köp om 10 000 kr är uppläggningsavgiften 0 kr och administrativ avgift 29 kr. Den gällande årsräntan är 13,82 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 18,74 %. Det totala belopp som du ska betala är 10 981 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 915 kr. Exemplet är beräknat på en antagen återbetalningstid om 12 månader av en fullt nyttjad kredit.

https://www.ecster.se/content/shared/documents/terms/partpayment/html

Ett kort på köpet

När du delbetalat så har du möjligheten att få ett kort – helt utan kostnad. Kortet är kopplat till din beviljade kontokredit. Kortet heter Ecster och har MasterCard-koppling. Med kortet kan du betala och ta ut kontanter i hela världen. Du får bonus på alla köp och varje månad får du fina erbjudanden och förmåner. Kortet har ingen årsavgift.

Om Ecster kortet

Fullständiga villkor

Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation